*

NTR Academie: Breien: Knuffeltje breien
NPO

Stap 6: Knuffeltje breien

Waarom dure knuffels kopen als je ze zelf kunt breien? In deze stap leer je een poezenknuffeltje breien. Het patroon kun je hiernaast downloaden.

Wat heb je nodig?

  • 2 breinaalden, dikte 6
  • 4 bollen wol voor dikte 6 in 4 verschillende kleuren
  • Restje donkere wol voor het borduren van het gezicht
  • Borduurnaald
  • Vulling

De knuffel breien

De knuffel bestaat uit 1 rechte lap in verschillende kleuren. Volg hiervoor het patroon. Als je tussendoor van kleur wisselt, knoop je de nieuwe kleur aan het begin van de naald aan de oude kleur vast. Dit doe je op dezelfde manier waarop je een nieuwe bol begint (zie stap 4). Als je de vorige kleur na 2 naalden weer nodig hebt, kun je hem laten hangen en er straks weer mee verder breien. Anders knip je hem af en knoop je hem later weer aan.

Het gezichtje borduren

Als je hem volgens het patroon hebt gebreid, kun je het gezichtje erop borduren. Gebruik hiervoor je borduurnaald.

Dichtnaaien

Naai de zijkanten in elkaar zoals in het patroon staat. Het deel aan de voorkant laat je open. Hierdoor ga je hem vullen.

Vullen

Vul de knuffel met vulling (te koop bij hobbyzaken) en kneed de knuffel zodat alles goed verdeeld is.

De staart

Voor de staart maak je een vlechtje. Gebruik alle vier de kleuren en haal deze met de naald door de achterkant van de rug. Vlecht ze tot een staartje en knip het uiteinde af.

En nu?

Je knuffel is klaar om cadeau te worden gegeven aan je kind, nichtje of neefje. In de volgende stap leer je om je breiwerk tijdens het breien breder of smaller te maken: meerderen en minderen.

Reacties