*

NTR Academie: Houden van honden: Activiteiten
NPO

Stap 8: Activiteiten

Wandelen met de hond is één ding, maar sommige honden hebben meer uitdaging nodig. Wat kun je nog meer doen dan alleen wandelen? Hoe geef je je hond een passende uitdaging? In deze stap laat Mike van Dam van Care4dogs zien wat zijn hond Koos heeft geleerd.

Bij een club

Je kunt je aansluiten bij een vereniging voor hondensport. Er zijn verschillende trainingen zoals behendigheid, flyball of jachthondentraining. Ook speurwerk is voor honden een leuke uitdaging. Op de video zie je een eenvoudig speur- en zoekspel dat je goed thuis kunt doen, maar op speurtraining kun je jouw hond ook leren om een echt spoor te volgen dat je zelf uitzet.

Thuis

Ook thuis kun je met je hond activiteiten ondernemen: een zoekspel kost een hond denkwerk wat heel vermoeiend is. Voor een hond die niet lang kan lopen, is bijvoorbeeld brokjes speuren in huis of in de tuin heel geschikt.

Op internet zijn veel meer spellen te vinden als je zoekt op 'denkspellen hond' of 'brain games dogs'.

En nu?

Leuke inspanning aanbieden is noodzakelijk, maar ook een goede verzorging en het in de gaten houden van de gezondheid zijn taken voor jou als verzorger.

Reacties